De Amerikaanse auteur Lyman Frank Baum (vooral bekend van ‘The Wonderful Wizard of Oz’) werd geïnspireerd door Europese volksverhalen en sprookjes, zoals die van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen. Hij wilde hier een eigentijds Amerikaans geluid tegenover zetten. In 1901, een jaar na de publicatie van ‘The Wonderful Wizard of Oz’, verscheen een serie sprookjes in een vijftal grote dagbladen. Datzelfde jaar volgde hun publicatie in boekvorm als ‘American Fairy Tales’.

 De Sprookjes van L. Frank Baum

De Sprookjes van L. Frank Baum’ is de eerste Nederlandse vertaling van tien van deze Amerikaanse sprookjes die licht ironisch van toon zijn. Zo schrikt een roze glazen hond ongewenste bezoekers af, komt een paspop tot leven, vangt een cowboy Vadertje Tijd, moet een jong koninkje trouwen met de hoogste biedster, zorgen magische bonbons voor verrassingen bij een nette familie in Boston, en stapt een gevaarlijke grizzly beer uit een prentenboek.

Deze grappige verhaaltjes zijn voorzien van dertien nieuwe illustraties en we wensen jong en oud veel leesplezier toe!

Uitgegeven als:

- Paperback (ISBN 9789082878301), adviesprijs €15,95. Het boek heeft 104 bladzijden met 13 kleurenillustraties. Afmetingen 14,8 x 21,0 x 1,0 cm. Om een indruk te krijgen van de verhaaltjes en de illustraties, kun je hier klikken voor een inkijkexemplaar.

- Ebook (ePub) (ISBN 9789082878318), adviesprijs €8,99. Beschikbaar bij de verschillende leveranciers.

 

Verkrijgbaar bij:

Verkoopprijs paperback is €15,95 (incl. BTW, en gratis verzending binnen Nederland). Verzending is met PostNL en duurt typisch 1 - 2 dagen (langer met een weekend en PostNL bezorgd niet op Maandag). Retourrecht 30 dagen. Als Ebook voor €8,99 of lezen via Kobo Plus. Zie voor de verdere verkoopvoorwaarden op Bol.com.

Tevens als Ebook voor €8,99 en in Kobo Plus bij:

               

De verkoopvoorwaarden van deze webshop zijn van toepassing.